2019-09-06 04:54:36• hírek • Blikk.hu

A halállal nézett farkasszemet az Ázsia Expressz játékosa

Az Ázsia Expressz kihívásai időnként a legvagányabb versenyzőkön is kifognak, ám úgy tűnik, Bohos Kornél testépítőt még a legszörnyűbb helyszínek vagy a Srí Lankán megélt botrány sem tudja kizökkenteni a nyugalmából, sem pedig az, hogy a játékban maradásért kell küzdenie pénteken a TV2 utazós realityjében.

Nem meglepő, hiszen a testépítő már a halállal is farkasszemet nézett, ráadásul egy olyan országban, Fekete-Afrika mélyén, ahol európai szemmel szinte felfoghatatlan körülmények között élnek emberek. Kornél tavaly egy jótékonysági misszió tagjaként Kongóban járt, ahol az egyik falu határában fegyveresek rángatták ki az autóból, így a sportoló búcsút mondott az életének.
 

– Meg voltam győződve róla, hogy itt a vége – elevenítette fel a konfliktus cseppet sem kellemes emlékeit Kornél. – Kongó tele van ellenőrző pontokkal, amelyeken többtucatnyi gépfegyveres ember állít meg minden autót és nézi meg, kik ülnek benne, mit szállítanak. Az egyik ilyen pontnál a sofőrünk véletlenül elütötte az egyik katonát. Szinte azonnal minden kalasnyikovos ember ott tolongott, üvöltöztek, majd kirángattak minket az autóból. Voltak vagy ötvenen. Ijesztő volt, fél órán át bármelyik pillanatban megtörténhetett volna a tragédia.

 

Kornél biztos volt benne, hogy életének utolsó perceit éli meg éppen, ám a szorult helyzet ugyanolyan váratlanul ért véget, ahogy elkezdődött. Mintha mi sem történt volna, minden fegyveres elvigyorodott, elkezdtek viccelődni, miközben Kornélék döbbenten figyelték a fejleményeket.
 

– Nem értettük, mi történt, de nagyon megkönnyebbültem. Azt gondolom, ha ezt túléltem, ezután bármi jöhet – jelentette ki a testépítő, aki az Afrikáért Alapítvánnyal utazott Kongóba, hogy segítsen felújítani egy orvosi rendelőt. Ez volt az első külföldi útja, de Afrikába szívesen visszatérne. – Hihetetlen, miként élnek ott az emberek, Nincs villany, víz, kunyhókban laknak, de úgy tűnik, boldogok.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: